Hoppa till innehållet
7 april 2021

NYFIKEN I EN STRUT

Ingredienser
Foliepapper i lagom bitar till brödets storlek
4 bitar hembakt eller köpt mjukt tunnbröd
Bregott
8 blad crispsallad
8-10 mandelpotatis (beroende på storlek)
1 msk smör
1 dl finriven VB ost
2 dl gräddmjölk
1 vitlöksklyfta, pressad
4 nypor svartpeppar-smaka av
4 nypor flingsalt-smaka av
1 selleristjälk, i bitar
8 st större skivor suovasstek (el 4-6 dl färdigstekt suovas)
1-2 tsk finstötta enbär
salt och peppar
1-2 dl vispad grädde
1 dl rårörda lingon (el lingonsylt)

Tillagning
Lägg ut de fyra bröden, bred Bregott i tunt lager. "Klä" dem med 2 salladsblad var

Puré:
Koka den skalade mandeln försiktigt
Blanda ner smör och VB ost
Koka upp gräddmjölksblandning med vitlöksklyfta och vispa potatisen till lagom konsistens (ganska fast) Krydda med salt å peppar efter smak, hacka selleristjälken i bitar och blanda ner i moset

Köttet:
Bryn snabbt souvasbitarna, överstek ej!
Blanda ner enbär. Krydda med salt å peppar.
Gräddtopping-kan göras en stund i förväg!
Vispa grädden hårt! Blanda ner lingonen -håll kallt!
Bred ut moset/purén över salladen på brödet- strö/singla över köttet!
Rulla ihop till en vid strut!
Klicka över lingon/grädd toppingen efter tycke å smak!
Slafsa i dig å njut med en god Norrlands guld....när man vill vara sig schäälv för en stund

Läsarnas egna recept:
Insänt av Maria Skiddi

By Formsmedjan. Powered by Yago