POTATISCRÊPS MED FLATRÖKT RENSTEK
Potatiscrêps:
2 dl mjöl
2 kokta potatisar
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 msk smält smör
3 ägg
Mosa de kokta och kalla potatisarna och blanda dem med mjöl och salt. Rör i lite mjölk i taget så att smeten blir jämn och slät. Vispa slutligen i det smälta smöret och äggen.
Grädda crêpsen i ett pannkakslagg och låt svalna.
Fyllning:
200 g flatrökt renstek (eller annat rökt vilt)
Isbergssallad
Slätbladig persilja
Soltorkad tomat
Rödlök
Majonnäs
Bred ett tunt lager majonnäs på varje crêpes. Skiva den rökta rensteken och fördela på ena halvan av crêpset tillsammans med hälften av salladen, persiljan den soltorkade tomaten samt rödlöken, vik över den andra halvan. Servera resten av salladen bredvid de fyllda potatiscrêpsen.
Läsarnas egna recept
Insänt av Annika Berggren