Hoppa till innehållet

Förutom att du äter gott när du äter vilt, äter du också riktigt nyttigt.

Visa produkter

Viltkött har en lägre fetthalt och innehåller mycket mineraler, och i fjällfisken hittar du de nyttiga fleromättade fetterna. Det finns även en kulturell hälsoaspekt: Slow food-rörelsen har uppmärksammat suovas som en traditionsbärande produkt som är viktig att bevara. Idag finns suovas med på The Ark of Taste, en lista över traditionella livsmedel som är hållbart producerade, har en unik smak och ett kulturellt och historiskt värde.

Vi på Svantes Vilt förädlar förstklassiga råvaror på ett hantverksmässigt sätt. Kultur, historia och traditioner i beredningen av vilt har vi tagit tillvara på och utvecklat. Gamla tekniker som rökning, torkning och gravning har vi fört ett steg längre och har idag ett antal specialiteter som vi är extra stolta över. Vi kan till exempel inte tänka oss något godare att steka vid elden än en bit suovas. Eller att skära sig en bit torkat renkött under en skidtur.

Har ni specifika önskemål kan vi stycka djuret som ni vill ha det. Förädlat renkött är vår specialitet, men vi har annat vilt också, som exempelvis älg, björn, bäver, skogsfågel samt fjällfisk. Rökt, torkat, gravat eller färskt ­- du väljer och vi levererar!

Läs mer om våra prisbelönta produkter


Ren

Ren

Torkat Renkött

Från 139 kr
Ren

Kallrökt Renstek

Från 179 kr
Ren

Sjaunjagravat Reninnanlår

Från 189 kr
Ren

Torkad Renkorv Vitlök

Från 49 kr
Ren

Torkad Renkorv Chili-Cayenne

Från 49 kr
Ren

Varmrökt Renhjärta

111 kr
Ren

Torkad Renkorv Neutral

Från 49 kr
Ren

Varmrökt Renstek

Från 119 kr

Älg

Älg

Torkat Älgkött

Från 109 kr
Älg

Delikatessrökt Älgstek

Från 99 kr
Älg

Gravad Älgstek

Från 159 kr
Älg

Kallrökt Älgstek

Från 159 kr

Paket

Paket

Midnattsol

569 kr
Paket

Skogens konung

539 kr
Paket

Polcirkeln

749 kr
Paket

Norrsken

599 kr

Kultur, historia och traditioner i beredningen av vilt

har vi tagit tillvara på och utvecklat. Gamla tekniker som rökning, torkning och gravning har vi fört ett steg längre och har idag ett antal specialiteter som vi är extra stolta över. Vi kan till exempel inte tänka oss något godare att steka vid elden än en bit suovas. Eller att skära sig en bit torkat renkött under en skidtur.

Har ni specifika önskemål kan vi stycka djuret som ni vill ha det. Förädlat renkött är vår specialitet, men vi har annat vilt också, som exempelvis älg, björn, bäver, skogsfågel samt fjällfisk. Rökt, torkat, gravat eller färskt ­- du väljer och vi levererar!

 

Öppna broschyren på ett nytt fönster

By Formsmedjan. Powered by Yago