Ett hantverk
för smak, tradition och hälsa
Ren
Förutom att du äter gott när du äter vilt, äter du också riktigt nyttigt.
Viltkött har en lägre fetthalt och innehåller mycket mineraler, och i fjällfisken hittar du de nyttiga fleromättade fetterna. Det finns även en kulturell hälsoaspekt: Slow food-rörelsen har uppmärksammat suovas som en traditionsbärande produkt som är viktig att bevara. Idag finns suovas med på The Ark of Taste, en lista över traditionella livsmedel som är hållbart producerade, har en unik smak och ett kulturellt och historiskt värde.
Vi på Svantes Vilt förädlar förstklassiga råvaror på ett hantverksmässigt sätt. Kultur, historia och traditioner i beredningen av vilt har vi tagit tillvara på och utvecklat. Gamla tekniker som rökning, torkning och gravning har vi fört ett steg längre och har idag ett antal specialiteter som vi är extra stolta över. Vi kan till exempel inte tänka oss något godare att steka vid elden än en bit suovas. Eller att skära sig en bit torkat renkött under en skidtur.
Har ni specifika önskemål kan vi stycka djuret som ni vill ha det. Förädlat renkött är vår specialitet, men vi har annat vilt också, som exempelvis älg, björn, bäver, skogsfågel samt fjällfisk. Rökt, torkat, gravat eller färskt - du väljer och vi levererar!
Läs mer om våra prisbelönta produkter
Kultur, historia och traditioner i beredningen av vilt
har vi tagit tillvara på och utvecklat. Gamla tekniker som rökning, torkning och gravning har vi fört ett steg längre och har idag ett antal specialiteter som vi är extra stolta över. Vi kan till exempel inte tänka oss något godare att steka vid elden än en bit suovas. Eller att skära sig en bit torkat renkött under en skidtur.
Har ni specifika önskemål kan vi stycka djuret som ni vill ha det. Förädlat renkött är vår specialitet, men vi har annat vilt också, som exempelvis älg, björn, skogsfågel samt fjällfisk. Rökt, torkat, gravat eller färskt - du väljer och vi levererar!
Öppna broschyren på ett nytt fönster