VILTSALLAD
4 personer
Två recept på goda viltsallader
Mild viltsallad
Ingredienser
150 gram Varmrökt renstek
1/2 Purjolök
1/2 Selleri
1 burk (430 gram) ananas
1,5 dl Lättmajonnäs
2 burkar creme fraiche
Svartpeppar
Tillagning
Börja med att skära upp det rökta renköttet i lagomt tjocka bitar. Blanda sedan creme fraichen med purjolöken, ananas, sellerin och lättmajonäsen. tillsätt den varmrökta rensteken och krydda med lite svartpeppar.
Stark viltsallad
Vill man ha en starkare viltsallad ersätter man ananasen, purjolöken och sellerin med en röd paprika som man hackar samt 2 burkar delade champinjoner och byter ut svartpepparn mot 3 msk Fem peppar.
Salladerna serveras som de är eller till en grillad renfilé
det varmrökta renköttet kommer smälta i munnen.
Ta med en smak från Laponia till knytkalaset.