Hoppa till innehållet
1 januari 2021

RENYTTERFILÉ MED MESSMÖRSTEKTA GRÖNSAKER OCH DINKEL

4 personer

1 renytterfilé

2 msk smör
½  tsk salt
½  tsk svartpeppar

Putsa ytterfilén och bryn den runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra runt om och stek sedan klar den i ugn i 120° till en innertemperatur på 53°. Låt vila 10 minuter i folie innan du skär upp filén. Undertiden gör du klar grönsakerna…

3 morötter, skalade och skivade i stavar
2 palsternackor, skalade och skivade i stavar
1 msk rapsolja
3 paprikor i olika färger, skurna i stavar
1 purjolök i skivor
2 dl grädde
2 msk messmör
ev svartpeppar & salt

Bryn morötter och palsternackor i oljan tills de får lite färg, lägg i paprika och purjolök och låt fräsa med ca 3 minuter. Häll i grädden och låt puttra på svag värme ca 5 minuter, rör i messmöret så det smälter in i såsen. Krydda ev med lite svartpeppar & salt.

Servera med kokt dinkel.

Vinterspecial med Annika Berggren

By Formsmedjan. Powered by Yago