RENYTTERFILÉ MED MESSMÖRSTEKTA GRÖNSAKER OCH DINKEL
4 personer
1 renytterfilé
2 msk smör
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Putsa ytterfilén och bryn den runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra runt om och stek sedan klar den i ugn i 120° till en innertemperatur på 53°. Låt vila 10 minuter i folie innan du skär upp filén. Undertiden gör du klar grönsakerna…
3 morötter, skalade och skivade i stavar
2 palsternackor, skalade och skivade i stavar
1 msk rapsolja
3 paprikor i olika färger, skurna i stavar
1 purjolök i skivor
2 dl grädde
2 msk messmör
ev svartpeppar & salt
Bryn morötter och palsternackor i oljan tills de får lite färg, lägg i paprika och purjolök och låt fräsa med ca 3 minuter. Häll i grädden och låt puttra på svag värme ca 5 minuter, rör i messmöret så det smälter in i såsen. Krydda ev med lite svartpeppar & salt.
Servera med kokt dinkel.
Vinterspecial med Annika Berggren