Hoppa till innehållet
1 januari 2021

ÄLGGRYTA PÅ ITALIENSKA

6 personer

Ingredienser

3 msk smör
1 stor gul lök
2 skalade och finhackade morötter
2 stjälkar selleri –finhackade
1 kg bitar av älgbog
400 g krossad tomat
1 buljongtärning - grönsak
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 burk körsbärstomater
1 msk rosmarin -hackad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Tillagning

Fräs lök, morötter och selleri i 1 msk av smöret tills de är gyllene och mjuka, ta upp dem och lägg åt sidan. Bryn köttbitarna i resterande smör och lägg sedan tillbaka grönsaksfräset, häll i de krossade tomaterna, buljongtärningen, balsamvinägern och honungen, rör om och låt puttra under locka ca 2 timmar eller tills köttet känns mört. Späd med lite vatten om det behövs.

Under de sista 5-10 minuterna tillsätts körsbärstomaterna, den hackade rosmarinen samt salt och peppar.

Servera med kokt potatis eller ugnsbakade rotfrukter

Vinterspecial med Annika Berggren


By Formsmedjan. Powered by Yago