Hoppa till innehållet
1 januari 2021

RENBIFF I RÖDVINSSKY OCH MED BRÄSSERADE GRÖNSAKER

4 portioner

Ingredienser

500 g renytterfilé
2 msk smör
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Sås:

1 msk smör
1 finhackad rödlök
2 tsk socker
2 dl rött vin
1 tsk riven färsk ingefära

Brässerade grönsaker:

400 g skalad och klyftad potatis
200 g skalad och klyftade morötter
8 salladslökar
ca 1,5 dl vatten
2 msk smör

Lägg de klyftade rotfrukterna och salladslökarna i en stekpanna tillsammans med vatten och smör och låt sjuda under lock tills vattnet kokat bort och grönsakerna blir brynta av smöret. Krydda med färsk timjan och svartpeppar.

Skär köttet i portionsstora skivor och bryn dem i smöret på rätt hög värme, salta och peppra när du vänder bitarna. Stek ca 3 minuter på var sida beroende på tjockleken på skivorna. Lyft ut skivorna och slå in dem i folie undertiden du gör såsen i samma stekpanna.

Fräs löken i smöret, tillsätt socker, rödvin och ingefära och låt koka ihop ca 5 minuter.

Vinterspecial med Annika Berggren
By Formsmedjan. Powered by Yago