RENBIFF I RÖDVINSSKY OCH MED BRÄSSERADE GRÖNSAKER
4 portioner
Ingredienser
500 g renytterfilé
2 msk smör
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
Sås:
1 msk smör
1 finhackad rödlök
2 tsk socker
2 dl rött vin
1 tsk riven färsk ingefära
Brässerade grönsaker:
400 g skalad och klyftad potatis
200 g skalad och klyftade morötter
8 salladslökar
ca 1,5 dl vatten
2 msk smör
Lägg de klyftade rotfrukterna och salladslökarna i en stekpanna tillsammans med vatten och smör och låt sjuda under lock tills vattnet kokat bort och grönsakerna blir brynta av smöret. Krydda med färsk timjan och svartpeppar.
Skär köttet i portionsstora skivor och bryn dem i smöret på rätt hög värme, salta och peppra när du vänder bitarna. Stek ca 3 minuter på var sida beroende på tjockleken på skivorna. Lyft ut skivorna och slå in dem i folie undertiden du gör såsen i samma stekpanna.
Fräs löken i smöret, tillsätt socker, rödvin och ingefära och låt koka ihop ca 5 minuter.