VILTGRYTA
4 portioner
Ingredienser
1 kg grytbitar av ren eller älg
1 stor gul lök
3 msk smör
1 msk stött enbär
1 tsk stött svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 flaska rödvin
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 dl syltlök
200 g torkad svamp
Tillagning
Skär köttet i 3 cm stora bitar och hacka löken grovt. Bryn köttet väl i 2 msk av smöret och ta upp det ur grytan. Fortsätt i samma gryta, lägg i resten av smöret och fräs löken och svampen. Stöt enbär och svartpeppar i mortel och rör i grytan tillsammans med krossad vitlök, vin och tomatpuré. Låt koka upp och lägg ner grytbitarna, syltlök och salt.
Koka på svag värme under lock tills köttet är klart, ca 2 timmar.
Servera med ris kokt i vatten med en buljongtärning.
Vinterspecial med Annika Berggren