Hoppa till innehållet
1 januari 2021

LÅNGKOK PÅ RENBOG

8 portioner

Ingredienser
2 kg renbog
3 st skalade & klyftade gula lökar
1 st klyftat äpple
1 kvist rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 flaska fylligt rött vin
1 dl rapsolja
½ dl balsamvinäger
2 tsk socker
2 tsk salt
1 msk stött svartpeppar
maizena

Tillagning
Dela bogen i bitar så den ryms i en stekpåse. Blanda resterande ingredienser väl och häll över köttet i stekpåse och förslut. Placera påsen i en rymlig ugnsform (ifall den skulle gå sönder) och ställ i 100 gradig ugn i ca 10 timmar.

Sila buljongen, reducera den något och red med maizena till önskad tjocklek. Plocka isär köttet i mindre bitar när det svalnat något. Servera med hasselbackspotatis och rårörda lingon.

 

Vinterspecial med Annika Berggren


By Formsmedjan. Powered by Yago