Hoppa till innehållet
1 januari 2021

VITLÖK- & CHILISPÄCKAD ÄLGSTEK MED ROSTAD SÖTPOTATIS & RÖDBETOR

6 portioner

Ingredienser
800 g älgstek 
4 vitlöksklyftor
1 st röd spansk pepparfrukt utan kärnor (chili)
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
3 msk smör
6 portionsstora sötpotatisar
8 rödbetor
1 hel vitlök

Tillagning
Putsa köttet och stick små hål med kniv i det. Krossa vitlöksklyftorna och gnid in köttet med dem samt med den på längden delade pepparfrukten, salta och peppra. Bryn köttet runtom i smör i en stekgryta. Stick in en köttermometer i köttets tjockaste del och ställ in stekgrytan i 150 graders varm ugn tills köttet når önskad temperatur (60 grader för medium). Ta ut köttet och låt ligga i folie medan rotfrukterna rostas innan det skivas upp.

Tvätta sötpotatisarna och rödbetorna noga och skär rotfrukterna i båtar, skala och krossa vitlöksklyftorna. Lägg allt i en ugnsform och ringla över olivolja & honung, rör om och dra ett varv över med svartpepparkvarn, salta med flingsalt. Ställ in i 250 graders ugn ca 20-25 minuter.

Vinterspecial med Annika Berggren


By Formsmedjan. Powered by Yago