Hoppa till innehållet
1 januari 2021

RENSTEK

4-6 portioner

Detta recept är med renstek, men det går att använda älgstek också. 

Ingredienser

Renstek 1KG

Kryddsmör:
50 gr smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk fem-peppar
½ tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad persilja
1 tsk dragon
½ tsk Löksalt /vitlöksalt

Sås:
2-3 msk vetemjöl
3 dl grädde

Tillagning

Torka av köttet och lägg det på galler i en långpanna.
Rör ihop smöret med alla kryddorna och bre kryddsmöret över steken. Sätt in i ugnen på 175 grader.
När köttemperaturen visar 60-70 grader beroende på önskad stekgrad så är det klart.

Tillsätt vatten i långpannan  om det behövs så att skyn inte bränns under stekning. Av skyn som blivit i långpannan gör man sedan en sås. Ta vetemjölet och späd med lite sky från pannan och rör om så att det inte klumpar sig. Häll i resten av skyn samt grädden tills såsen är nog tjock.

Servera med hasselbackspotatis.

Läsarnas egna recept insänt av Ulrika Hagström
By Formsmedjan. Powered by Yago