Hoppa till innehållet
1 januari 2021

GLACERAD RENBRINGA MED PRESSAD POTATIS

 

6 portioner

Ingredienser
1,5 kg renbringa i bitar
2 skalade & klyftade gula lökar
2 st skalade & slantade morötter
1 st skalad & slantad palsternacka
1 tsk kryddpeppar korn
1 tsk 12 % ättika
1 msk smör

Tillagning
Koka upp renbringan, rotfrukter, peppar och ättika i så mycket vatten att det täcker i ca 1,5 - 2 timmar (tills köttet är mjukt). Ta grytan av värmen och låt köttet kallna i buljongen.

Plocka köttet i stora, fina strimlor och lägg i en ugnsform. Låt buljongen koka ihop ordentligt, sila och salta om det behövs, rör i smöret. Slå buljongen över köttet och glacera i ugn i 7-8 minuter i 250 grader.

Servera med pressad potatis kryddad med timjan och några droppar olivolja.

Vinterspecial med Annika Berggren
 

By Formsmedjan. Powered by Yago